Dit moet je weten als je gaat winkelen met je bruidsmeisjes

Dit moet je weten als je gaat winkelen met je bruidsmeisjes

Heb je een leger bruidsmeisjes gevraagd om de huwelijksceremonie op te fleuren? Dan weet je dat er een moment komt dat je ook voor hen de gepaste jurk moet zoeken. Als het nog kinderen zijn, is het kopen van de kleding makkelijker dan bij volwassenen. Je hoeft nog geen rekening te houden met het figuur van jonge meisjes. Een mooie jurk, de juiste kindermaat en het is in orde. De zaak ligt wel wat anders als je bruidsmeisjes je beste vriendinnen of je zussen zijn. Het klinkt heel gezellig om te gaan shoppen met de vrouwen die je liefste ziet maar als je deze shoppingdag niet goed voorbereidt, zal ze eindigen in een drama.

Plan lang genoeg op voorhand

Wil je dat je hele team meegaat op deze shoppingtrip, spreek dan lang genoeg op voorhand een datum af. Het zal al gauw een hele dag inpalmen en al jouw bruidsmeisjes hebben hun eigen bezigheden. Sommigen hebben misschien al kinderen die ze naar hun hobby’s willen brengen. Verwacht niet dat iedereen beschikbaar zal zijn als je pas een maand op voorhand je bruidsmeisjes optrommelt.

Maak je huiswerk

Je moet al een idee hebben over hoe de jurk van de bruidsmeisjes eruit zal zien voor je de winkels binnenstapt. Het assortiment kan overweldigend zijn en op voorhand weten wat je wil, verkleint de keuze. Het is niet de bedoeling dat je de jurk tot in de kleinste details uittekent maar wel dat je een idee hebt over hoe lang ze zal zijn, in welke kleur, het silhouet en de decolleté.

Maak de rekening

Verras je bruidsmeisjes niet op de dag van de aankoop met het budget. Waarschijnlijk is het niet de bedoeling dat jij alle jurken betaalt, hou er dan ook rekening mee dat, hoewel deze meiden je ook graag zien, ze niet hun halve maandloon willen besteden aan een jurk voor op jouw trouwdag. Het budget voor bruidsmeisjes jurken ligt veel lager dan dat van bruidsjurken. Bespreek het budget dus op voorhand en hou je eraan.

Laat ze verschillende stijlen passen

De kans is heel groot dat niet iedereen tevreden is met jouw stijl voor de jurk. Misschien is het ook niet de beste keuze. Je moet dus wel een idee hebben van hoe jij wilt dat de jurk eruit zal zien maar laat ze andere stijlen toch ook passen. Zo ziet iedereen welk totaalplaatje het mooiste is. Ofwel bevestigt het wat jij in gedachten had en zullen de anderen dat ook inzien, ofwel ontdek je een betere versie en ben jij gelukkiger. Sowieso een win-win situatie.

Voorzie een plan B

De kans bestaat dat de jurk die jij wil zo populair is dat ze niet meer beschikbaar is voor het huwelijk. Vermijd dat je de dagen voor het huwelijk nog moet rondrijden vol stress op zoek naar jurken voor de bruidsmeisjes en maak al op voorhand een keuze uit jurken die je ook mooi vindt maar die het net niet gehaald hebben. Is je favoriete jurk niet snel beschikbaar, speel dan op veilig en kies de tweede keuze.