Hoe de juiste galajurk kiezen voor jouw lichaamsvorm

Hoe de juiste galajurk kiezen voor jouw lichaamsvorm

Zoeken naar je galajurk kan best moeilijk zijn door de enorme keuze. Welke stijl past nu het beste bij jou? De juiste jurk eruit halen, betekent weten welke jurk jouw lichaam het best in de verf zet en datgene verstopt wat je liever niet wil tonen. Je troeven uitspelen en de mindere kantjes verhullen, daar draait het allemaal om. Dat kan alleen als je zelf goed weet welk soort figuur je hebt. Er zijn veel verschillende soorten figuren, daarom zijn er ook veel verschillende modellen om uit te kiezen. We onderscheiden de appel, de peer, de zandloper en de pilaar. Enkele modellen passen bij elk figuur. Wij zetten ze even op een rijtje.

Breed bovenaan, geen taille en een buikje

Heb je brede schouders, grote borsten, weinig taille en een buikje, dan ben je gezegend met een appelfiguur. Appels hebben vaak slanke benen en vrij smalle heupen. Galajurken die het zwaartepunt net onder de borsten leggen, zullen bij jou het mooiste zijn. Kies een A-jurk omdat de stof mooi om je buikje heen valt. Soepele materialen, een V-hals, een plooiing in de taille en sleehakken die je smalle benen accentueren, staan bij jou het mooist. Ingetogen kleuren kunnen je slanker doen lijken. Draag kleine prints want grote prints zullen je voller maken. Heb je je oog toch laten vallen op een jurk met grote prints, let er dan op dat deze niet net op je buik staan.

Brede onderkant, smalle taille en een platte buik

Is de onderkant net breder dan de bovenkant met brede heupen, een platte buik, een slanke taille, kleine borsten en smalle schouders, dan spreken we van een peerfiguur. Peren hebben vaak zwaardere billen, bovenbenen en dijen. Enkellaarsjes en volumineuze stoffen flatteren peren helemaal niet. Ook zij kiezen beter een A-jurk die mooi over hun billen en dijen valt maar wel met een brede V-hals of een ronde wijde hals. Dat zal de schouders verbreden en  een slankere look geven.

Boven- en onderkant zijn gelijk, geen taille

Kan je moeilijk bepalen of de bovenkant nu breder is dan de onderkant of omgekeerd, heb je geen taille en weinig ronde vormen, dan ben je een pilaar. Het klinkt niet als een figuur om trots op te zijn maar dat is het wel. Je bent atletisch gebouwd al heb je wel wat hulpmiddeltjes nodig om je vrouwelijkheid uit te spelen. Jurken met een zandlopersilhouet staan jou beeldig en als je grotere prints draagt zal je bovenlichaam voller lijken. Draag er geen bolero bij, dat maakt je silhouet nog rechter. Je kan een taille creëren met een kleine plooiing of een riempje.

Heupen in verhouding met de schouders en een duidelijke taille

Zijn je heupen ongeveer even breed als je schouders en heb je een duidelijke taille, dan heb je de hoofdvogel afgeschoten en kan je pronken met een benijdenswaardig zandloperfiguur. Dit houdt in dat je elke jurk kan dragen. Het enige wat jij moet vermijden, is alles wat afleidt van jouw figuur: hooggesloten jurken, opzichtige sieraden, zware stoffen en vleermuismouwen. Jurken zijn sowieso top voor jouw figuur en zeker in luchtige stoffen zoals bij JJ’s House.