Vinkit: näin teet upeasta juhlamekostasi varman ja tyrmäävän kauniin

Vinkit: näin teet upeasta juhlamekostasi varman ja tyrmäävän kauniin

Juhliin valmistautuessa tärkeimpiäasioita on juhlamekon valinta. Ennen juhlia kannattaa kuitenkin muistaa käydäihana luomus läpi, ja pohtia jopa, mikäkaikki voi kyseisen asun kanssa ehkämennäpieleen. Näin voit välttääkatastrofin, kun varaudun asioihin etukäteen. Juhlapäivät ovat usein jännittäviäja myöskin pitkiä, jolloin viimeinen asia, jota kaipaat, on wardrobe malfunction, asun pettäminen. Ethän halua tanssilattialla huomata helman jääneen alle tai puvun putoavan, tai vieläpahempaa: vetoketjun pettävän eikäsinulla ole mitään, milläsen saisi kiinni!  Äläkuitenkaan huolestu, vaan ota tästäoppaastamme parhaat vinkit talteen, ja vietähuoleton ja varma, ihana juhlapäivä!

Varmista nämä asiat ennen juhlia

Iltapuvut kannattaa sovittaa hyvissäajoin ennen juhlia, ja tarkistaa niiden istuvuus. Pienilläkin muutosompeleilla voidaan korjata paljon, yleensäkaupasta ostettu istuu harvoin täydellisesti suoraan kaikkien päälle.

Kiinnitäerityistähuomiota puvun kiinnitystapaan ja sen kestävyyteen. Nyörit kannattaa käydäkauttaaltaan läpi, mahdollisten nappien kiinnitys varmistaa ja tarkistaa, onko varanappeja, voitko ottaa erinäköisiämukaan, jos joku niistäirtoaa – vetoketjun kestävyyttäauttaa myös, jos yläosassa on molemmat kankaat yhdistävänappi. Sen voi lisätämyös itse.

Olkainten kiinnitysompeleet saattavat rajussa menossa pettää. Kannattaa testata etukäteen, putoaako mekko, jos olkaimet pettävät. Erilaisia ihoteippejävoi myös käyttää, jos yläosan pelkääliikkuvan paikoiltaan.

Jos mekko on pitkä, ja on tarkoitus tanssia sen kanssa, kannattaa lisätälaahusnappi ja laahukseen johonkin sopivaan kohtaan lähes huomaamaton lenkki. Näin et kompastele juhlakengillähelman päällä.

Koristeiden kiinnitykset on hyväkäydäläpi, ja koristeita voi myös lisätäpukuun.

Muista sovittaa juhlamekko myös niiden alusasujen kanssa, jotka tulet pukemaan alle. Tämäei välttämättävaikuta mekon toimivuuteen, mutta näet kokonaisuuden ja etenkin yläosan istuvuus voi muuttua alusvaatteiden myötä.

Kaikkea ei tarvitse tehdäitse, vaan voit hyvin viedäkaupasta ostetun mekkosi myös ompelijalle, joka ammattitaidolla suorittaa korjausompeleet ja muut tarvittavat muutokset ja varmistaa puvun kestävyyttä.

Puvun ensiapupakkaus mukaan

Tiedäthän ne pikkiriikkiset ompelusetit? Sujauta vähintään yksi sellainen, jossa on pukusi väristälankaa ja neula, juhlalaukkuusi. Se ei vie paljoa tilaa, mutta takaan, ettävetoketjun pettäessätai kankaan pahimmassa tapauksesa revetessätulet kiittelemään itseäsi!

Hääjuhlissa on usein nykyään tapana, ettähääpari on ajatellut asioita vieraiden puolesta jo etukäteen, ja järjestänyt vessakorit paikoilleen. Yleensävessakorin sisältöon juurikin ensiapua tai katasfrofitorjuntaa juhlissa mahdollisiin skenaarioihin, ja tällaiset korit ovat yleistymässämuissakin hyvin järjestetyissäjuhlissa. Hyvässäkorissa on pika-apu, jolla niin juhlamekot kuin kampaukset ja meikitkin saadaan korjattua.

Oletko järjestämässäjuhlia? Ainakin nämävieraat huomioon ottava juhlajärjestäjälaittaa esille; hiuslakka, pinnejä, riisipaperit meikin korjausta varten, väritön kynsilakka (sukkahousujen korjaamiseen ja moneen muuhun), rakkolaastareita, kosteuspyyhkeitäja nenäliinoja. Suosittelen myös varaaman särkylääkkeitä, joita ei toki tarvitse koriin laittaa, vaan tilalla voi olla lappu, jossa kerrotaan, kenen puoleen kannattaa kääntyäniitätarvitessaan.

Jos et kuitenkaan tiedä, onko tällaista luksusta tarjolla, varaudu itse pienesti mahdollisiin ongelmiin. Tiedäthän ne pikkiriikkiset ompelusetit? Sujauta vähintään yksi sellainen, jossa on pukusi väristälankaa ja neula, juhlalaukkuusi. Ota useampi hakaneula, sekäyksittäispakattuja neutraaleja kosteuspyyhkeitä. Ne eivät yhdessäkään vie paljoa tilaa, mutta takaan, ettävetoketjun pettäessätai kankaan pahimmassa tapauksesa revetessä, tai jonkun ei-toivotun tahran ilmaantuessa kesken juhlien näkyvälle paikalle pukuusi tulet kiittelemään itseäsi! Saatat myös onnistua pelastamaan jonkun toisen epäonnisen illan.